Η Austin Martin του James Bond από το GoldenEye μπαίνει σε πλειστηριασμό!

Το "απόλυτο αμάξι" του James Bond υπολογίζεται στα 2,1 εκατομμύρια δολάρια.

 

Η Aston Martin DB5 του 1965 που ο Τζέιμς Μποντ που έτρεχε σκίζοντας κυριολεκτικά τον αέρα, σε φονική βουνοπλαγιά στο Μονακό, είναι προς πώληση! Ο Pierce Brosnan οδήγησε αυτό το αυτοκίνητο στην ταινία του πράκτορα 007, Golden Eye, σε μια σκηνή που εξελίσσεται σε  αγώνα δρόμου τριών λεπτών εναντίον της μοχθηρής Xenia Onatopp, ενώ παράλληλα ο γοητευτικός πράκτορας ξελογιάζει τη συνοδηγό του (προφανώς)! Κάποιοι το αποκαλούν το “μοναδικό και απόλυτο αυτοκίνητο Bond".

 

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Bonham, ο σημερινός ιδιοκτήτης αυτής της Aston το αγόρασε το 2001 για 200.000 δολάρια, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να γίνει το πιο πολύτιμο κομμάτι από τα Bond “ενθύμια” που πωλήθηκε ποτέ. Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα για ένα franchise που αγγίζει μισό αιώνα προβολής και παράδοσης, καθώς και 25 ταινίες. Τώρα, το Bonham αναμένει το αυτοκίνητο να πάει για $ 1.6 εκατομμύρια έως 2.1 εκατομμύρια δολάρια στη δημοπρασία Ιουλίου.

 

Η Aston Martin διαθέτει έναν εξακύλινδρο κινητήρα 4.0 λίτρων, ένα μαύρο δερμάτινο εσωτερικό και όμορφο σχεδιασμό, ενώ μπορεί να φτάσει τα 150 μίλια/’ωρα.

 

Τα έσοδα από τη δημοπρασία δεν πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς ή ανιδιοτελείς αποστολές. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνουν τον σημερινό ιδιοκτήτη πολύ χαρούμενο.