Ένα πρότζεκ 'αφιερωμένο στα...πλυντήρια του Λονδίνου!

"Λατρεύω τa plynt;hria. Λατρεύω τη μυρωδιά του πλυσίματος, τον ήχο των στεγνωτηρίων και τα ονόματα που βγαίνουν από το δρόμο ", αναφέρει ο Joshua Blackburn. Ο φωτογράφος με έδρα το Λονδίνο σκοπεύει να αποθανατίσει κάθε χώρο πλυντηρίων στην πρωτεύουσα: έχει φωτογραφήσει πάνω από 300 από την άνοιξη 40.

 

"Θέλω το έργο να είναι ένα αρχείο αυτών των καταπληκτικών επιχειρήσεων σε μια εποχή που αγωνίζονται για να επιβιώσουν », εξηγεί. Σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν σήμερα λιγότερα από 3.000 πλυντήρια – λιγότερα από τα 12.500 το 1970 - κυρίως επειδή σχεδόν το 97% των νοικοκυριών διαθέτουν πλυντήριο, σε σύγκριση με το 65% τότε.

"Είναι αδύνατο να αντισταθείς στα χρώματα, οι πινακίδες, οι μηχανές, οι επιφάνειες και η γεωμετρία" λέει ο Blackburn. "Έχω εξηγήσει σε πολλούς ιδιοκτήτες γιατί θέλω να φωτογραφήσω τις εγκαταστάσεις τους και με κοιτάζουν σαν να είμαι τρελός. Τα πλυντήρια και οι χώροι που στεγάζονται, προσθέτει, είναι μέρος της κοινότητας, όπως οι παμπ και τα ταχυδρομεία. "Αλλά ο κοινωνικός χώρος που δημιουργούν είναι μοναδικός".

 

Ακολουθήστε το φωτογράφο στο Instagram και στηρίξτε τη δουλειά του- όσο περίεργη κι αν ακούγεται!

 

4321.jpg

 

 

5956.jpg

 

 

6574.jpg